Hi,Saya Mazani
Nissan certificate Sales Advisor

JAMINAN

Kami berpengalaman lama dalam jualan kereta. Jaminan kami, anda akan dapat kereta idaman anda.

TRADE IN DITERIMA

Kami menerima apa jua kereta lama untuk di tukar beli.​

HARGA TRADE IN TERTINGGI

Kami menawarkan harga trade in tertinggi dari pasaran.

PENGHANTARAN PERCUMA

Penghantaran percuma ke seluruh malaysia.

DOOR 2 DOOR SERVICE

Kami akan hantar kereta anda walau di mana saja. Anda tidak perlu susah-susah datang showroom.

INTEREST RENDAH

Kami akan berikan jaminan interest terendah kepada anda.

Pengesanan pemandu mengantuk telah pun melengkapi sebahagian daripada kenderaan yang sudah dikeluarkan setakat ini. Misalnya pada Volkswagen Passat dan Mercedes-Benz S-Class. Sebagai lanjutan kepada hal itu, syarikat elektronik Jepun, Panasonic mengumumkan sedang membangunkan teknologi untuk mengesan pemandu yang mengantuk ketika memandu dengan keupayaan untuk menentukan tahap mengantuk itu sendiri.

Teknologi yang dibangunkan ini didakwa lebih halus dan terperinci, mengesan rasa mengantuk walau yang paling sedikit yang mungkin tak disedari pemandu. Ini dilakukan melalui perkiraan gerakan tanpa sentuhan yang menilai corak kerdipan mata dan ekspresi muka, sebagai contoh. Ia juga mematuhi data dalam kenderaan untuk menjangkakan peralihan pada tahap mengantuk yang ditunjukkan pemandu.

Isyarat biologikal yang diperlukan itu dikumpul dan dianalisa ketika kerjasama dengan Ohara Memorial Institute for Science of Labour di Jepun. Ia juga melibatkan kerjasama dengan Universiti Chiba mendedahkan akan berlakunya pelepasan haba dari tubuh manusia ketika mereka mula mengantuk.

Disebabkan ini, kehilangan haba dari tubuh manusia boleh dikesan dan diukur dengan sensor intrared Panasonic, Grid-Eye. Lampu suasana (ambient light) turut menjadi elemen yang dinilai. Mereka juga telah mengenal pasti kesan dalam rentang waktu dan kecerahan persekitaran terhadap tahap mengantuk yang dirasai.

Penyelesaiannya adalah dengan cuba mengekalkan suhu selesa bagi pemandu, serta memanipulasi lampu suasana untuk persekitaran pemandu bagi melawan rasa mengantuk. Sekiranya pemandu dikesan mengantuk pada tahap yang tinggi, amaran bunyi akan dikeluarkan untuk memaklumkan pemandu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Tinggalkan pesanan

Hubungi Saya

[icon name=”phone-square”]  No Tel: 013-9900 147 (MAZANI) 

[icon name=”envelope”]Email: nissanktrg@gmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/nissanterengganu

Instagram: nissankt

Telegram: nissankt