Hi,Saya Mazani
Nissan certificate Sales Advisor

JAMINAN

Kami berpengalaman lama dalam jualan kereta. Jaminan kami, anda akan dapat kereta idaman anda.

TRADE IN DITERIMA

Kami menerima apa jua kereta lama untuk di tukar beli.​

HARGA TRADE IN TERTINGGI

Kami menawarkan harga trade in tertinggi dari pasaran.

PENGHANTARAN PERCUMA

Penghantaran percuma ke seluruh malaysia.

DOOR 2 DOOR SERVICE

Kami akan hantar kereta anda walau di mana saja. Anda tidak perlu susah-susah datang showroom.

INTEREST RENDAH

Kami akan berikan jaminan interest terendah kepada anda.

Sejak diperkenalkan pada 15 April lalu, setakat ini, Sistem Keselamatan Kesedaran Automatik (AWAS) telah mencatatkan lebih 140,000 saman terutamanya bagi kesalahan melanggar lampu isyarat merah dan memandu melebihi had laju.

“Sejumlah 142,354 saman telah dikeluarkan di bawah AWAS. Daripad ajumlah itu, sebanyak 12,354 saman kesalahan melanggar lampu isyarat merah, dan 129,781 lagi kerana memandu melebihi had laju,” ujar Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tion Lai dalam maklumbalas bertulis bagi menjawab soalan yang dikemukakan oleh Datuk Mahfuz Omar (PAS-Pokok Sena) dalam Dewan Rakyat.

Beliau turut menambah seramai 7,258 pengguna jalan raya telah menerima mata di bawah Sistem Pemberian Mata Demerit Kesalahan Jalan Raya (Kejara), laporan The Star.

Sebelum ini, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) memaklumkan sebanyak 50 lagi kamera Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) di seluruh negara menjelang akhir tahun ini. Di mana kamera terbabit akan dipasang di lokasi strategik yang telah dikenal pasti dalam usaha jabatan itu menurunkan kadar kemalangan maut.

Buat setakat ini, hanya ada 21 kamera AES yang dipasang iaitu lapan unit di Perak, Kuala Lumpur (3 unit), masing-masing dua unit di Putrajaya, Selangor, Johor dan Terengganu, Manakala masing-masing satu unit di Kedah dan Kelantan.

Di bawah AWAS, pesalah trafik yang dirakam melakukan kesalahan oleh kamera AES akan dikenakan saman antara RM150 dan RM300.

Manakala pesalah trafik yang telah mengumpul maksimum 20 mata di bawah sistem Kejara pula, akan diberi amaran atau lesen memandu mereka bakal digantung atau dibatalkan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Tinggalkan pesanan

Hubungi Saya

[icon name=”phone-square”]  No Tel: 013-9900 147 (MAZANI) 

[icon name=”envelope”]Email: nissanktrg@gmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/nissanterengganu

Instagram: nissankt

Telegram: nissankt