Hi,Saya Mazani
Nissan certificate Sales Advisor

JAMINAN

Kami berpengalaman lama dalam jualan kereta. Jaminan kami, anda akan dapat kereta idaman anda.

TRADE IN DITERIMA

Kami menerima apa jua kereta lama untuk di tukar beli.​

HARGA TRADE IN TERTINGGI

Kami menawarkan harga trade in tertinggi dari pasaran.

PENGHANTARAN PERCUMA

Penghantaran percuma ke seluruh malaysia.

DOOR 2 DOOR SERVICE

Kami akan hantar kereta anda walau di mana saja. Anda tidak perlu susah-susah datang showroom.

INTEREST RENDAH

Kami akan berikan jaminan interest terendah kepada anda.

Continental terus mengembangkan portfolio mereka dalam industri kenderaan elektrik apabila memperkenalkan teknologi baru dalam bentuk roda dan brek untuk kenderaan jenis tersebut. Rim ini dibina daripada dua bahagian aluminium (AI) – satu pada bahagian dalam bersama cakera brek dan satu lagi bahagian bibir yang melekap pada tayar.

Berbeza dengan brek serta rim kenderaan biasa, teknologi baru yang digunakan oleh Continental ini melibatkan angkup yang ‘menggigit’ cakera dari dalam sekaligus membenarkan penggunaan cakera yang lebih besar. Cakera tersebut kemudiannya diskru pada bahagian tengah rim, yang boleh dicabut daripada bibirnya.

Hasil daripada penggunaan bahan aluminium serba ringan dan kuat, konsep roda baru ini juga dapat mengurangkan berat rim dan brek pada kenderaan elektrik. Selain itu, ia juga membenarkan penukaran pad brek serta rim yang lebih mudah, kerana cakera tersebut tidak akan terjejas akibat penggunaan. Perkara ini dapat dibuktikan oleh Continental sewaktu ujian dan cengkaman brek hanya memberi kesan pengurangan kepada pad brek.

“Pemandu mahukan kesan brek konsisten yang boleh dipercayai – dan karat yang terlalu banyak pada cakera brek biasa boleh menjadikan perkara ini sukar. Cakera baru kami ini adalah berbeza,” kata ketua bahagian pra pembangunan brek di unit casis dan keselamatan Continental, Paul Linhoff.

Selain semua ini, penggunaan cakera yang lebih besar pada rekaan baru ini juga hanya memerlukan tenaga mengepit yang sedikit sahaja untuk menghasilkan kuasa henti yang lebih cekap dan berprestasi – memandangkan aluminium adalah bahan konduktor haba yang bagus, haba yang terhasil sewaktu membrek pada cakera juga dapat dihilangkan dengan cepat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Tinggalkan pesanan

Hubungi Saya

[icon name=”phone-square”]  No Tel: 013-9900 147 (MAZANI) 

[icon name=”envelope”]Email: nissanktrg@gmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/nissanterengganu

Instagram: nissankt

Telegram: nissankt