Hi,Saya Mazani
Nissan certificate Sales Advisor

JAMINAN

Kami berpengalaman lama dalam jualan kereta. Jaminan kami, anda akan dapat kereta idaman anda.

TRADE IN DITERIMA

Kami menerima apa jua kereta lama untuk di tukar beli.​

HARGA TRADE IN TERTINGGI

Kami menawarkan harga trade in tertinggi dari pasaran.

PENGHANTARAN PERCUMA

Penghantaran percuma ke seluruh malaysia.

DOOR 2 DOOR SERVICE

Kami akan hantar kereta anda walau di mana saja. Anda tidak perlu susah-susah datang showroom.

INTEREST RENDAH

Kami akan berikan jaminan interest terendah kepada anda.

Bila bercakap pasal pusat jualan kereta biasanya kita akan terlintas ruang pameran yang besar dan serba lengkap. Jurujual yang berpakaian kemas bertali leher dan bercakap lembut gigi dari lidah (dengan syarat anda berpakaian kemas, kalau pakai selipar sebelah mata pun tak pandang). Itu belum campur mesin ekspresso dan kemudahan permainan untuk kanak-kanak.

 

Tapi itu dulu, kini pusat jualan kereta konsep baru telah dilancarkan di London. Menariknya ia juga merupakan pusat jualan terkecil di dunia kerana hanya menggunakan sebuah pondok telefon awam. Ia dimiliki oleh Peugeot dan memulakan operasinya pada 12 September lalu di Russel Square. Ia memang sebuah pondok telefon awam biasa tetapi telah diubahsuai menjadi ruang pameran atas talian oleh Peugeot.

Pelanggan cuma perlu masuk dan menggunakan sistem pesanan atas talian perbankan elektronik. Selepas berjaya mengakses masuk ke dalam sistem mereka perlu memasukkan kod yang boleh diperolehi dari laman web Peugeot Russel Square. Di dalam ‘pondok telefon Peugeot’ ini terdapat sebuah tablet yang disambungkan ke portal perbankan elektronik di mana mereka boleh melayari, memilih dan merancang pembiayaan untuk kereta baru mereka dalam masa beberapa minit sahaja.

“Beberapa tahun dahulu, proses membeli kereta melibatkan anda membaca pelbagai risalah dan brosur tentang model-model yang ingin anda beli. Itu belum termasuk membuat lawatan tidak rasmi ke bilik-bilik pameran kereta. Kini, memandangkan kereta merupakan aset kedua paling penting dalam hidup manusia, ia boleh dilakukan di mana sahaja, walaupun dari sebuah pondok telefon awam”, kata David Peel, pengarah bahagian jenama Peugeot.

Sistem pesanan atas talian syarikat ini juga sudah berfungsi sepenuhnya dan pesanan pertama diterima dalam masa hanya dua belas jam selepas is dilancarkan. Sejak dari itu, sudah hampir sejuta pengguna mengaksesnya untuk melihat pilihan  konfigurasi kereta yang ingin ditempah. Mereka juga menerima lebih daripada 35,000 pesanan untuk menukar alat ganti kereta.

Model yang paling popular ditempah melalui sistem ini ialah Peugeot 208. Daripada lima kenderaan yang ditempah, dua merupakan Peugeot 208.

Kalau sistem ni diwujudkan di Malaysia mesti menarik bukan? Cuma satu je yang susah nak ubah, mentaliti sesetengah rakyat Malaysia. Rasa-rasa berapa lama tablet tu ada kat situ kalau letak dalam pondok telefon sekitar Kuala Lumpur? Silap-silap dengan pondok tu sekali ada dekat kedai besi buruk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Tinggalkan pesanan

Hubungi Saya

 No Tel: 013-9900 147 (MAZANI) 

Email: nissanktrg@gmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/nissanterengganu

Instagram: nissankt

Telegram: nissankt