Hi,Saya Mazani
Nissan certificate Sales Advisor

JAMINAN

Kami berpengalaman lama dalam jualan kereta. Jaminan kami, anda akan dapat kereta idaman anda.

TRADE IN DITERIMA

Kami menerima apa jua kereta lama untuk di tukar beli.​

HARGA TRADE IN TERTINGGI

Kami menawarkan harga trade in tertinggi dari pasaran.

PENGHANTARAN PERCUMA

Penghantaran percuma ke seluruh malaysia.

DOOR 2 DOOR SERVICE

Kami akan hantar kereta anda walau di mana saja. Anda tidak perlu susah-susah datang showroom.

INTEREST RENDAH

Kami akan berikan jaminan interest terendah kepada anda.

 

Berita baik untuk peminat Nissan di Malaysia, pengedar jenama tersebut, Edaran Tan Chong Motor (ETCM) kini bercadang untuk membawa teknologi hibrid dari jenis enjin penambah jarak Nissan e-Power ke pasaran tempatan.

Namun ketika bercakap kepada paultan.org semasa berlangsungnya acara Nissan Future di Singapura minggu lalu, pengarah jualan dan pemasaran ETCM, Chris Tan menjelaskan teknologi tersebut akan sampai ke Malaysia bukan bersama model Note (model pertama yang menerima teknologi tersebut).

Selain dari Note, e-Power turut dipadankan MPV Nissan Serena generasi baharu yang bakal dilancarkan di Malaysia tahun ini, tetapi dalam versi standard. Adakah e-Power akan diperkenalkan dipasaran tempatan menerusi Serena? Perkara ini masih lagi belum dapat dipastikan.

Apa perbezaan antara sistem hibrid penambah jarak e-Power ini berbanding sistem hibrid lain? Untuk pengetahuan anda, enjin petrol tiga-silinder HR12DE 1.2 liter berkuasa 79 PS/103 Nm pada unit janakuasa ini tidak dihubungkan kepada sistem trasmisi mahupun sistem pacuan. Sebaliknya ia berfungsi sepenuhnya untuk mengecas bateri sistem elektrik sepenuhnya.

Bateri berkenaan akan menyuap kuasa elektrik kepada motor berkuasa 109 PS/254 Nm (unit sama dari Nissan Leaf) – ini sebenarnya yang akan dihubungkan kepada roda dan memacu kenderaan berkenaan.

Menurut Nissan, sistem ini membolehkan kereta tersebut berfungsi seperti kereta elektrik sepenuhnya dengan kelebihan seperti tork maksima bermula dari 0 rpm, tanpa risau untuk mengecas semula baterinya. Sistem ini juga membolehkan bateri berkenaan direka lebih kecil dari unit pada Leaf, membolehkan ia diletakkan dibawah tempat duduk hadapan, seterusnya tidak menjejaskan langsung ruang dalaman kenderaan tersebut.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Tinggalkan pesanan

Hubungi Saya

[icon name=”phone-square”]  No Tel: 013-9900 147 (MAZANI) 

[icon name=”envelope”]Email: nissanktrg@gmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/nissanterengganu

Instagram: nissankt

Telegram: nissankt