Hi,Saya Mazani
Nissan certificate Sales Advisor

JAMINAN

Kami berpengalaman lama dalam jualan kereta. Jaminan kami, anda akan dapat kereta idaman anda.

TRADE IN DITERIMA

Kami menerima apa jua kereta lama untuk di tukar beli.​

HARGA TRADE IN TERTINGGI

Kami menawarkan harga trade in tertinggi dari pasaran.

PENGHANTARAN PERCUMA

Penghantaran percuma ke seluruh malaysia.

DOOR 2 DOOR SERVICE

Kami akan hantar kereta anda walau di mana saja. Anda tidak perlu susah-susah datang showroom.

INTEREST RENDAH

Kami akan berikan jaminan interest terendah kepada anda.

Kerusi keselamatan kanak-kanak kini menjadi aspek keselamatan penting di dalam kenderaan. Juga, tak semua orang mampu untuk menyediakannya untuk ahli keluarga. Kajian oleh Institut Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS) mendedahkan hanya 30% pemandu di Malaysia yang menggunakan kerusi keselamatan berkenaan, dan satu daripada sebabnya adalah kerana harga yang agak mahal bagi keluarga berpendapatan rendah.

Dengan keadaan ekonomi yang tenat ketika ini, ada pihak yang berusaha untuk meringankan beban kelompok yang mungkin memerlukan kerusi keselamatan kanak-kanak berkenaan. SNS Product telah memperkenalkan sebuah usaha untuk membantu keluarga yang memerlukan agar mereka boleh mendapatkan kerusi keselamatan ini. Syarikat berkenaan menawarkan 200 buah kerusi keselamatan kanak-kanak melalui entiti runcitnya, Safe ‘n Sound, dalam satu kempen dikenali sebagai “Kempen Bantuan Car Seat Safe ‘n Sound.”

Kempen berkenaan akan memberi tumpuan untuk melengkapi ibu bapa yang layak dengan cadangan kerusi keselamatan daripada empat jenama yang ikut serta, iaitu Joie, snskidz, mifold dan Axkid, yang mana semuanya mematuhi standard United Nations Regulation (UNR) ECE R44/04. Kerusi berkenaan akan ditetapkan mengikut umur dan berat kanak-kanak, serta sama ada kereta mereka ada menyediakan Isofix atau tidak.

Dalam masa sama, syarikat ini juga ingin memanfaatkan kempen berkenaan dengan cara meningkatkan kesedaran betapa pentingnya penggunaan kerus keselamatan ini dan mendidik ibu bapa berkaitan cara betul untuk menggunakannya.

“Kesedaran penggunaan kerus keselamatan dalam kenderaan di Malaysia agak rendah, dan ini menyumbang kepada kecederaan dan kematian dalam kemalangan, yang sepatutnya boleh kita elakkan dengan penggunaan kerusi keselamatan ini. Semua bayi dan kanak-kanak perlu menggunakan kerusi yang sesuai dengan saiz dan umur mereka, bermula dari yang baru lahir hinggalah kanak-kanak 12 tahun,” ujar pengarah syarikat berkenaan, May Hwong.

Selain memupuk penggunaan kerusi keselamatan ini, syarikat ini juga memberi penekanan terhadap kepentingan cara guna yang betul. “Lebih 90% kerusi kanak-kanak ini sama dan dipasang dengan cara yang salah atau salah cara guna, dan itu tetap membahayakan nyawa kanak-kanak ketika berada di atas jalan. Adalah sangat penting untuk meletakkan kanak-kanak di bawah ketinggian 136 cm dalam kerusi khas, dan perlu juga kedudukannya menghadap ke belakang, selama yang boleh,” tambahnya.

SNS-models-2-850x757_BM
SNS-models-1-850x726_BM

Untuk itu, pakar bertauliah dari syarikat itu berkaitan Child Occupant Safety Advisors (COSA) dan Child Occupant Safety Instructors (COSI) juga boleh memberikan khidmat nasihat percuma dengan cara menilai umur, ketinggian dan berat kanak-kanak serta jenis kenderaan yang digunakan. Pemeriksaan kerusi keselamatan secara percuma juga boleh dilakukan di pusat khidmat pelanggannya untuk memastikan pemasangan yang betul.

“Kempen Bantuan Car Seat Safe ‘n Sound” ini terbuka untuk keluarga yang mempunyai anak baru lahir hingga 12 tahun dengan pendapatan bulanan isi rumah di bawah RM4,000 dan mempunyai kereta. Ibu bapa yang berminat boleh  dan mengisi borang ini. Maklumat lanjut berkaitan kempen berkenaan ada di sini.

Sumber: paultan.org
www.nissankt.com.my
FB: Nissan Kuala Terengganu fb.com/nissanterengganu
IG: NissanKT www.instagram.com/nissankt
Telegram: NissanKT https://t.me/nissankt
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Tinggalkan pesanan

Hubungi Saya

[icon name=”phone-square”]  No Tel: 013-9900 147 (MAZANI) 

[icon name=”envelope”]Email: nissanktrg@gmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/nissanterengganu

Instagram: nissankt

Telegram: nissankt